PROCAP & PAWLIK: AL 27 JAAR IN CONTACT

Les voor succes


Al meer dan 27 jaar werkt Pawlik samen met adviesbureau Procap. En al die tijd hebben we de Procap-cultuur weten te borgen en nieuwe medewerkers weten te inspireren om met lef en ambitie deel uit te maken van het bedrijf.

In deze korte lezing bespreken we de belangrijkste lessen die kunnen worden overgedragen voor succes in andere organisaties.

 

Het bedrijf:

Procap is een adviesbureau voor de ruimtelijke ontwikkeling van Nederland. Op deskundige, creatieve wijze helpen zij overheden ruimtelijke vraagstukken aan te pakken. Ze maken opgaven concreet, zetten de juiste mensen bij elkaar, maken een plan en gaan aan de slag voor een duurzame toekomst in stedelijke ontwikkeling, mobiliteit en energietransitie.

 

De uitdaging:

Bij onze kennismaking gaf Procap aan dat het zoekende was naar een cultuur met deskundigheid, creativiteit, leiderschap en energie. Hun doel was een bedrijf met ervaren adviseurs die graag willen weten hoe het écht zit, middenin de praktijk staan en het proces én de inhoud kennen. Ze moeten hardop kunnen benoemen wat er nodig is en praktijkgericht adviseren. Geen theoretische concepten, maar pragmatische oplossingen, om onder andere de commerciële focus bij projectleiders te ontwikkelen. Bovendien wilde Procap een doordacht onboarding traject om nieuwe medewerkers te verwelkomen.

 

De oplossing:

Persoonlijke ontwikkeling vinden wij ontzettend belangrijk. Daarom krijgt alle nieuwe Procappers toegang tot de Procap University. Het concept hiervan is gebaseerd op het voeden van (nieuwe) medewerkers met de mogelijkheden van persoonlijke ontwikkeling. Nieuwe Procappers krijgen om te beginnen een gestructureerde en vriendelijke onboarding. Zo leren ze hun collega’s kennen en worden ze in staat gesteld zich de bedrijfscultuur en hun nieuwe rol eigen te maken. De University geeft Procappers de mogelijkheid hun persoonlijke ontwikkelingsdoelen te realiseren gedurende hun hele periode bij Procap.

 

Het resultaat:

De deelname aan de Procap University heeft Procappers in de loop der jaren zelfbewustzijn en zelfvertrouwen gegeven en hun werk geprofessionaliseerd. De University is een integraal deel van hun Procap-leven geworden. “Je maakt geen deel uit van Procap als je de University niet hebt gedaan”, aldus de werknemers.

Deze toegevoegde waarde maakt al meer dan 27 jaar deel uit van ons bedrijf. Wij als medemakers van de University zijn verheugd om op deze manier Procap en Procappers te zien bloeien. Procap doet écht wat het zegt, namelijk focussen op het voeden en laten groeien van hun medewerkers in de persoonlijke ontwikkeling. En op hun beurt creëren al deze medewerkers een bloeiende teamcultuur.

De voordelen van een voedend leer- en ontwikkelingsplan en een vlotte introductie in een veeleisende werkomgeving mogen nooit worden onderschat. Als je de mogelijkheden voor jouw bedrijf wilt onderzoeken, brainstormen wij graag met je mee. Neem contact op via info@pawlik.nl

Share
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter

Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam

+31 20 2800800
info@pawlik.nl