FOI & PAWLIK: EEN TOP-COMBINATIE IN DE WERELD VAN HET BANKIEREN

Les voor succes


Met het Financieel Opleidingsinstituut (FOI) is Pawlik in 2018 een samenwerking aangegaan om een van de top 3 banken in Nederland van dienst te zijn.

Wij kijken met een positieve blik terug op dit vruchtbare partnerschap.

 

Het bedrijf:

FOI biedt virtuele en klassikale trainingen en opleidingen aan op het gebied van financiën en vastgoed. Het bedrijf verzorgt incompanytrainingen, met opleidingstrajecten op maat per organisatie en afdeling. FOI afficheert zich als praktijkgericht, laagdrempelig, actueel, flexibel, betrouwbaar en continu in beweging.

 

De uitdaging:

Deze dynamische tijd vraagt van financiële dienstverleners dat zij optimaal tegemoetkomen aan de steeds veranderende behoeften van de markt en de klanten. Actuele kennis, expertise én de juiste manier van communiceren bepalen het succes. Dit ontsnapte niet aan de aandacht van de bankgigant die op zoek was naar een eersteklas methode om zijn zakelijke kredietadviseurs op te leiden om potentiële klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.

 

De oplossing:

Succesvol zijn in kredietadvies vraagt allereerst kennis van zaken (inhoud). Maar ook de juiste manier vinden om als gelijkwaardig businesspartner met daadkracht en zelfvertrouwen aan tafel te zitten (vorm). De Bank zocht hiervoor een partner en om het belang te onderstrepen van inhoud én gedrag besloten FOI en Pawlik samen op te trekken. Pawlik voor de gedragscomponent en FOI voor de inhoud: samen vormden ze de perfecte combinatie. Immers, de beste inhoud vervaagt als de vorm niet juist is. En als volwaardig, professioneel kredietadviseur dien je meester van de inhoud te zijn.

De opleiding voor de financiële-adviseurs bestond onder andere uit het leren van de onderliggende financiële principes van kredietverstrekking, zoals cashflowanalyse, risicoanalyse en omgaan met allerlei financiële indicatoren die kredietwaardigheid voorspellen. We besteedden zelfs aandacht aan commercieel vastgoed. Om al deze kenniscomponenten te combineren in een gesprek waarbij de kredietadviseur de leiding weet te nemen, oefenden we met cases die uit de praktijk van alle dag zijn ontwikkeld. Dat leverde soms spannende situaties op voor de financiële-adviseurs om overeind te blijven in serieuze gesprekken met door de wol geverfde gesprekspartners.

 

Het resultaat:

Het resultaat mag er zijn: de deelnemers aan de opleiding waarderen deze vorm van training met een 9+ en geven aan dat de combinatie van gedrag en inhoud ze positief heeft verrast. Het rendement vertaalt zich direct in de praktijk doordat de adviseurs met optimale voorbereiding in staat zijn het gesprek met de veeleisende klant te leiden.

“De combinatie van inhoud en gedrag heb ik nog nooit mogen meemaken. Het werkt echt uitstekend! Veel geleerd.”

De samenwerking van Pawlik en FOI betekende dat expertise op het gebied van zowel de financiële inhoud als de communicatievorm ingezet werd. De deelnemers én de trainers hebben die combinatieals zeer verfrissend ervaren . Het gaf de training een inspirerende meerwaarde en Pawlik heeft hier dan ook met heel veel plezier aan bijgedragen.

Bent u ook op zoek naar zo’n combinatie van vorm en inhoud? Dan komt Pawlik graag een en ander toelichten. Neem contact op via telefoonnummer 020-2800800 of mail naar info@pawlik.nl

Share
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter

Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam

+31 20 2800800
info@pawlik.nl