HET VRAAGT MOED OM SAMEN TE WERKEN

Door: Gert van den Anker


Wij werken makkelijk samen met anderen. De mens is immers sociaal wezen, het kost ons weinig moeite, het zit in onze genen en we laten dat dagelijks zien in ons (bewuste) gedrag!

…. echter het tegendeel is vaak waar!

Samenwerken met anderen is hartstikke moeilijk en vraagt heel veel MOED!

Agile werken in multidisciplinaire, samengestelde, tijdelijke teams is de trend. Meer en meer wordt er van medewerkers verwacht dat ze in staat zijn om op deze manier samen te werken en het oude vertrouwde los te laten. Niet vandaag maar gisteren wordt er van je verwacht dat je open staat voor verandering!

Of je wil of niet je wordt uit je “comfort zone” getrokken en van je verwacht dat je vanuit je expertise, flexibel, veerkracht, nieuwsgierig een waardevolle bijdrage levert. Uiteraard ben je intrinsiek gemotiveerd, neem je verantwoordelijkheid, kun je (ont)leren en blijf je jezelf ontwikkelen. Ik wens je veel succes!

Het vraagt moed om uit je  “comfort zone” te stappen. Dat is waar je je veilig en ontspannen voelt en wat vertrouwd voor je is. Deel uitmaken van een nieuw team is allerminst vertrouwd en kan leiden tot angst wat leidt tot stress met als gevolg dat je blokkeert.

Wanneer je comfort haalt uit je vertrouwde omgeving ben je afhankelijk van anderen en dat is geen geruststellende gedachte. Je invloed op het gedrag van anderen is, hoewel je graag anders wilt denken, zeer beperkt. Comfort halen uit jezelf is veel duurzamer. Jij bepaalt en maakt zelf het verschil.

Mooi, we zijn het eens, alleen jij kan het verschil maken! Maar hoe leer je samen te werken en op  jezelf te vertrouwen ongeacht de omgeving?

Ons vertrekpunt is altijd: Ken jezelf?

Weet wat jij nodig hebt en wat je wilt ontwikkelen. Zodat jij kunt omgaan met veranderingen. Zodat jij kunt samenwerken in een team. In elk team, en onder alle omstandigheden!

Wij weten hoe?

Pawlik ontwikkelt en verzorgt maatwerk trajecten voor individuen en voor Agile (project) teams. Bel gerust en vertel ons wat jij of je team nodig hebben?

…Make it happen!

Share
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter

Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam

+31 20 2800800
info@pawlik.nl