SFEERIMPRESSIE PAWLIK EVENT

30 mei 2017


Op 30 mei j.l waagden wij ons aan het thema ‘presteren onder druk’, door een inspiratie middag voor leidinggevend Nederland in Amsterdam te organiseren.

Waar stress en spanning bijna altijd in een negatief daglicht staan, is er een andere kant van de medaille. Te veel stress kan mensen blokkeren op beslissende momenten en zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid. Te weinig spanning daarentegen maakt mensen inactief en beperkt de creativiteit. Als je op de juiste manier leert omgaan met druk en deze weet te transformeren en kanaliseren, kan toenemende druk je juist tot grote hoogte brengen.

Wat er in ons brein en lichaam gebeurt op de momenten dat het spannend wordt en hoe een gezonde spanning je kan helpen om een topprestatie neer te zetten, vertellen onze gastsprekers, ieder op eigen wijze en vanuit een andere invalshoek.

 

Oprichter van Pawlik en ex-prof voetballer Joachim Pawlik, weet als geen ander dat stress het menselijke brein en functioneren ervan beïnvloedt en hoe je mensen kunt trainen zichzelf nieuw en succesvol gedrag aan te leren. Onderhandelaar en politiechef Johan Bodrij beschrijft in zijn verhaal ‘goed gedaan of goed gegaan’ hoe belangrijk het is om kalm te blijven tijdens een crisissituatie. Zijn optreden kan letterlijk het verschil tussen leven en dood betekenen.  Vervolgens nam neurobioloog professor dr. Paul Lucassen ons mee in de wereld van de wetenschap. Wat gebeurt er in ons lichaam als we onder druk staan en hoe beïnvloedt dat onze hersenen, is de vraag die hij beantwoord.  En ten slotte vertelde Ger Post, auteur van het boek stalen zenuwen, briljante anekdotes uit de topsport waaruit blijkt hoe belangrijk het is om stalen zenuwen te hebben. Bekijk de video voor een sfeerimpressie van deze dag.

Share
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter

Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam

+31 20 2800800
info@pawlik.nl