PAWLIK VOEGT RECRUITMENT TOE AAN HAAR DIENSTVERLENING

oprichting Pawlik Recruiters


Met het nieuwe merk Pawlik Recruiters en Christopher Müller als nieuwe partner breidt Pawlik Netherlands haar dienstverlening uit. Pawlik Recruiters is gespecialiseerd in de Werving & Selectie van Sales en Online Marketing specialisten en Recruitment Advisory.

Met ingang van 6 Oktober versterkt Partner Christopher Müller het MT van Pawlik Netherlands en zal hij aan het roer staan van het nieuwe merk Pawlik Recruiters. Daarmee voegt Pawlik een permanente kracht toe aan haar Werving & Selectie diensten en het merk Pawlik Recruiters: gespecialiseerd in de verbinding tussen Sales en Online Marketing specialisten, managers en leiders met hard-groeiende bedrijven.

Met de komst van Müller positioneert Pawlik Recruiters zich als recruitment partner voor duurzame groei. Müller: “Onze definitie van succes gaat over het oplossen van recruitment uitdagingen, niet alleen over het invullen van een vacature. Wij zijn specialisten in het vinden van geschikt Sales en Online Marketing talent, van junior specialist tot aan manager- en directieniveau. Met onze Recruitment Advisory bieden wij onze klanten ook de mogelijkheid om de benodigde recruitment competenties zelf te kweken en/of te verfijnen. Zo stellen wij onze klanten in staat om zelfstandig snel en gericht het juiste talent te vinden en aan zich te binden.” Meer informatie over Pawlik Recruiters is te vinden op www.pawlik-recruiters.nl.

Een internationale persoonlijkheid; Müller heeft een Duits-Deense achtergrond en heeft zich over de afgelopen jaren binnen het Recruitmentmilieu van Amsterdam ontwikkeld. Met een oog voor het invullen van technische en specialistische marketingfuncties en het adviseren van marketingbureaus, heeft hij persoonlijk meegemaakt hoe hard er aan specialisten met bepaalde skill-sets getrokken wordt. Desalniettemin weet Müller een kwalitatieve match mogelijk te maken en geeft hij inzicht in de manier waarop werkgevers zich attractief kunnen positioneren op de arbeidsmarkt.

Müller: “De traditionele recruitment-aanpak met het selecteren en versturen van CV’s is steeds minder van toepassing. Zeker in tijden van Covid-19. Bedrijven willen ook in hun eigen competenties investeren, zoals employer branding, online vindbaarheid en het behoud en voortdurende groei van goed personeel. Die ervaring hebben wij in huis.”

 

Potentieel Analyse

Met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van personeelsontwikkeling is Werving en Selectie een logische aanvulling op het dienstenpakket van Pawlik. Bij het aantrekken van nieuw talent zal Pawlik’s Potentieel Analyse een belangrijke rol spelen.

Managing-Partner Henk-Jan van Hees: “Onze wetenschappelijke aanpak is toch ons visitekaartje. De Potentieel Analyse brengt de competenties van sollicitanten betrouwbaar en snel in beeld. Zo hebben onze opdrachtgevers snel inzicht in de specifieke vaardigheden van nieuw talent.”

Share
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter

Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam

+31 20 2800800
info@pawlik.nl