LEIDERSCHAPSREIS EEN QUANTUM MOED

Gun jezelf groei


Ebenezer Scrooge heeft in ‘A Christmas Carol’ drie geesten nodig om tot het inzicht te komen, dat zijn toekomst er anders eruit moet zien dan het geval zou zijn als hij op dezelfde manier zijn keuzes maakt. Een prachtig verhaal met een nog mooiere boodschap of kent de boodschap meerdere lagen? Zien we de boodschap ‘wie goed doet, goed ontmoet?’ Zien we hoe belangrijk het is om dichtbij jezelf te blijven en goed te luisteren naar je eigenlijke behoefte; in het verhaal de balans tussen waardering en sociaal verbonden zijn? Zien we de laag waarbij keuzes niet gemakkelijk zijn, en moed nodig is? Of, last but not least, zien we hoe belangrijk het is om echt afstand te nemen van wat we deden en wat we doen, om met dit inzicht naar de toekomst te kijken?

Maak je eigen reis, letterlijk en figuurlijk, waarbij je afstand neemt en vanaf de Himalaya het zicht hebt op het verleden, heden en de toekomst. Bekijk met je coach en je metgezellen naar jouw uitdagingen en bepaal hoe je in de toekomst omgaat met keuzes. Toon moed! Werk mee aan een maatschappelijk issue, waarbij jij jouw inzichten en vaardigheden kunt delen. Krijg de inzichten waar jij op ‘aan’ gaat – wat je bewuste en onbewuste drijfveren zijn – hoe jij in welke situatie welk gedrag vertoont, maar ook hoe je dit kunt bijsturen, per situatie – kortom, hoe jij jezelf effectief kunt ontwikkelen en energie uit jezelf kunt genereren, als nooit tevoren. Zet de verworven inzichten om in effectief gedrag in de ideale omgeving, waarbij je wordt uitgedaagd en geniet.

Met wie?
Leiders, uit de private sector en overheid. Er zijn geen beperkingen als het gaat om fysieke conditie. Er wordt een beroep op je gedaan als het gaat om flexibiliteit.

De 10-daagse reis, vertrek 1 – 3 november 2018

De leiderschapsreis neemt je mee naar Nepal. Nepal is bekend vanwege het landschap met als letterlijk hoogtepunt de Mount Everest. De inwoners van het land verrassen je niet alleen met de kleurrijke uitdossingen. Ook de eenvoudige en vredige manier van leven laten diepe indrukken na. Hindoeïsme en boeddhisme zijn de geloven met de meeste aanhangers. Het geloof is diepgeworteld en kenmerkt zich door rust en een positieve insteek. Je landt op de luchthaven in Kathmandu en daar wordt je ondergedompeld in een compleet andere wereld, welke zich op straat afspeelt. Eenmaal uit de stad, ervaar je juist de rust en schoonheid van het land. Met je reisgenoten werk je gezamenlijk aan een project, waar een kop en een staart aan zit: buiten en fysiek. Na het afscheidsritueel kies je voor hiken (Poon Hill) of een safari in Chitwan. Na een paar dagen ontmoet je het voltallige gezelschap weer in Kathmandu om de Koningssteden te ontdekken. De reisbegeleiding is ervaren en bestaat uit coaches, die je in de voorbereiding hebt leren kennen in Nederland en lokaal begeleiders van de stichting Cross Borders.

Kosten

De investering voor het totale programma bedraagt € 4.950,-, exclusief b.t.w.

In de prijs zit inbegrepen: de vlucht, vervoer, overnachtingen, maaltijden, € 150,- aan materialen project, € 150,- aan sponsoring project, hiking/ safari, begeleiding. Trajecten zijn 100% aftrekbaar. De belastingdienst heeft de aangepaste werkkostenregeling ingevoerd. Alle ins en outs hierover kun je lezen op de site van de belastingdienst. Het is mogelijk om in de facturering een onderverdeling te maken indien sprake is van persoonlijke ontwikkelingsbudgetten.

Niet inbegrepen: inentingen en visum. De inentingen kun je zelf via je zorgverzekering regelen. Voor hiken zijn geen malariatabletten nodig. Het visum kan je ophalen bij het consulaat, kosten € 45 in Amsterdam of regel je via ons (€ 65).

Je kunt je aanmelden bij Pawlik Consultants Netherlands en voor meer informatie, mail of bel Edwin Andriol.

mail: eandriol@pawlik.nl
tel: +31 621208827

Effectief leiderschap

Stephan Covey beschrijft de 7 principes als basis voor effectief leiderschap. Een effectieve leiderschapsreis kent dezelfde eigenschappen:

Overwin jezelf

1- Principes van persoonlijk inzicht: Wees proactief.
Proactief gaat in de reis twee kanten op: je kansen grijpen en durven loslaten. Aan jou om los te laten, naast het groeipad, wat je gaat bewandelen. Reizen in een andere cultuur is anders dan we gewend zijn. Niets is zoals we gewend zijn: niet slechter, niet beter, alleen anders. Kansen doen zich vanaf het eerste moment voor om jezelf te ontwikkelen; grijp deze. Daar waar je ze niet ziet, of niet aangrijpt, kan je coach je spiegelen. De reis bestaat uit kennis maken met een andere cultuur in Kathmandu, het fysiek ondersteunen van een maatschappelijk doel, hiken of safari en afsluitend een culturele dag. Hiken of safari: jij bepaalt; een meer fysieke uitdaging of de kracht van de natuur ervaren.

2 – Principes van persoonlijk leiderschap: Begin met het einde voor ogen
Principe 1 vereist net als principe 2 inzicht. De vereiste inzichten verschaffen we ons voor de reis. Middels een persoonlijke intake, een potentieel analyse en feedbackgesprek is duidelijk:

-Wat de persoonlijke doelen zijn. Wat jij als einde voor ogen hebt. -Hoe je spontaan reageert, hoe je reageert vanuit bewuste en onbewuste motivatoren, hoe je omgaat met belasting en stress. -Hoe je als persoon effectief ontwikkelt.

-Hoe jij ‘aan’ gaat, en zonder moeite proactief je doelstellingen gaat behalen.

3 – Principes van persoonlijk management: Belangrijke zaken eerst Wat is voor jou belangrijk? Is wat jij in je dagelijks leven belangrijk maakt ook echt wat jij of een ander belangrijk vindt? Hoe zit het met hoofd- en bijzaken en hoe ontwikkel je hierin verder? De coaches, die meereizen begeleiden dagelijks leiders. Deze vraagstukken komen altijd terug, ook tijdens de reis. De nieuwe omgeving, de andere cultuur, de ongebruikelijke bezigheden geven een nieuwe frisse kijk op belangrijk en minder belangrijk. Daar waar je verder kunt ontwikkelen ondersteunen de coaches op dit vlak ‘on-the-job’.

Overwinningen met de omgeving

4 – Principes van interpersoonlijk leiderschap: Denk win-win
Wat doet het met jou om letterlijk de mouwen op te stropen en te werken aan een goed doel, ergens in Nepal, op een berg? Hoe is het om met mensen die je net kent samen een project vorm te geven, waar degenen waarvoor je het doet gevraagd en ongevraagd je helpen, jouw leiden, je inspireren en je nieuwe inzichten geven? Jouw doelen bereiken, in deze omstandigheden, hoe doe je dat effectief en waar kom je jezelf tegen met anderen en nog belangrijker, hoe leer je hiermee effectief om te gaan?

5 – Principes van empathische communicatie: Eerst begrijpen, dan begrepen worden
Met 30 minderheden, verschillende talen wordt je teruggebracht naar de basis van communicatie: goed luisteren en goed je boodschap uitdragen. Je leert om echt te begrijpen wat een ander wil, wat mogelijk is. Daar waar je eerder aan een half woord genoeg (denkt) te hebben, zijn nu gebaren en uitingen nodig. Hindoeïsme, Boeddhisme; een andere kijk op het leven. Wil je dat begrijpen en wat ga je mee naar huis nemen?

6 – Principes van creatieve samenwerking: Synergie
Hoe gaan we de klus klaren? Niemand vertelt je hoe. Je weet niet wat er lokaal gebeurt. Het komt voor dat dorpen leeglopen om te helpen. Toon jij je leiderschap en doe je dat effectief? Kan je loslaten? De lokalen bouwen tenslotte al hun hele leven effectief op de desbetreffende berg. Werkt het als een zelfsturend team? Kan jij in Nepal uitleggen wat LEAN is?

Vernieuwing

7 – Principes van evenwichtige zelfvernieuwing: Hou de zaag scherp
Geen inspanning zonder oogst. Hoe heb jij je persoonlijke doelen kunnen trainen op de meest effectieve manier? Hoe gaan deze stappen bijdragen in het behalen van je einddoel en hoe borg je dat. Na thuiskomst houden we een oogstsessie!

Share
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter

Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam

+31 20 2800800
info@pawlik.nl