ONZE IT PRACTICE VINDT AI EXPERTS VOOR JOU

Wij vinden de beste match voor jou


AI maakt een groeispurt door in de economie. Het aantal bedrijven dat AI gebruikt is het afgelopen jaar snel gestegen, maar nieuwe technologieën vragen ook om nieuwe experts – maar die zijn schaars. De IT practice van Pawlik Recruiters helpt je om deze experts te vinden.

Gezocht: AI-expertise 
Vandaag de dag nemen steeds meer kunstmatige systemen taken over die mensen nog niet zo lang geleden deden. Volgens een digitaliseringsonderzoek van de Duitse Kamer van Koophandel en Industrie (DIHK) strekt hun toepassingsgebied zich uit over bijna alle economische sectoren en bedrijfsgebieden. Volgens het onderzoek maakt 14% van de meer dan 1.000 ondervraagde bedrijven in alle sectoren al gebruik van AI en is 23% van plan om dit in 2027 te doen. Een van de belangrijkste uitdagingen hierbij is het vinden van medewerkers die de kennis hebben om met deze systemen om te gaan en ze effectief te gebruiken.

Traditionele IT-vaardigheden zijn belangrijker dan ooit
IT-vaardigheden worden meer dan ooit een belangrijke competentie in de omgang met AI: enerzijds vormen ze de basis om te begrijpen hoe deze en andere zeer dynamische moderne technologieën werken. Aan de andere kant zorgen ze voor een naadloze integratie in bestaande IT-infrastructuren tijdens de implementatie. Traditionele IT-experts zijn ook zeer bedreven in het herkennen van bedreigingen het nemen van beveiligingsmaatregelen, het voldoen aan regelgeving voor gegevensbescherming en het onderhouden van de prestaties van complexe AI systemen. Daarnaast vormen ze een interface en coördineren ze de samenwerking van verschillende teams in veeleisende AI-projecten.

IT-experts- een beslissend concurrentievoordeel 
Of het nu met of zonder de hulp van AI is, goed bemande IT-functies zijn cruciaal voor het succes van een bedrijf in de digitale economie. In plaats van te investeren in geavanceerde technologieën, is het belangrijk om de juiste experts te vinden om technologische uitdagingen zoals AI te overwinnen, kansen te identificeren en de strategische richting van het bedrijf te ondersteunen. Deze experts zijn echter meer dan gewild: er zijn momenteel meer dan 75.000 onvervulde IT-plaatsen in Nederland.

Wij vinden de beste match voor jou
Onze IT & Professional Service Practice consultants brengen digitale expertise en veel ervaring met zich mee. Wij begrijpen de dynamische uitdagingen waar je als bedrijf vandaag de dag voor staat. Met onze uiteenlopende branche expertise ondersteunen we je bij alle vraagstukken van de toekomst – en bij het vinden van de experts die zowel de technologische harde vaardigheden als de zachte vaardigheden hebben die je nodig hebt.

Wil je gebruik maken van deze expertise? Neem dan contact op via info@pawlik.nl.

Share
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter

Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam

+31 20 2800800
info@pawlik.nl