FOCUS OP DE MARKT

door Gert van den Anker


Rabobank de Langstraat heeft in samenwerking met Pawlik Nederland een programma ontwikkeld. Op 18 maart is de pilot door Peter Konijnenberg (directievoorzitter) afgesloten. Hij omschreef het programma als een meervoudig cadeau: voor de klant, voor de bank en voor de deelnemers. We komen weer dichter bij de klant te staan en zijn beter verbonden met onze ambassadeurs.

De behoefte van de bank: leren samenwerken in multidisciplinaire teams, om kunnen gaan met veranderingen en maatschappelijk en commerciële doelstellingen met elkaar verbinden vormden het vertrekpunt van dit traject en de squads hebben de volgende fases doorlopen:

Doing Agile: Focus creëren en borgen door squads  (ontwikkelteams) per markt in te richten volgens het Agile principe

Becoming Agile: De squadleden ontwikkelen naar volwaardige en competente project medewerkers. De squads status en inhoud geven en duurzame capaciteit hiervoor organiseren

Being Agile: Door een andere way of work te introduceren te breken met de huidige aanpak en duurzame verandering door te voeren

De Langstraat is de eerste lokale Rabobank die op deze vernieuwende wijze Agile werken succesvol heeft geïmplementeerd. Het programma genaamd “Focus voor de Markt” is in de zomer van 2018 door aanjager en manager DBZ Carola Geerts met onze consultant Gert van den Anker in nauwe samenwerking ontwikkeld en in een pilot getest en doorontwikkeld.

De squads draaien inmiddels volledig zelfstandig hun maandelijkse sprints en realiseren de eerste projecten die aansluiten op de maatschappelijke en/of commerciële jaarplannen.

Carola: “Door intensief met Pawlik samen te werken hebben we een mooi maatwerktraject ontwikkeld voor de bank wat echt werkt. Het heeft mij persoonlijk veel energie, en nieuwe inzichten opgeleverd.”

Heel veel dank aan de directie van de Rabobank de Langstraat die de moed had om samen met Pawlik dit programma (agile) te ontwikkelen en te implementeren. Dank je beste Squadmembers voor jullie inzet, energie en Brabantse gezelligheid. Veel succes met het ontwikkelen van mooie projecten.

Inmiddels zijn drie andere Rabobanken gestart met het programma.

Wil je meer weten over onze aanpak, bel gerust met Gert (06 45 345 001)

Share
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter

Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam

+31 20 2800800
info@pawlik.nl