AGILE PEOPLE

Steeds sneller en krachtiger anticiperen op ‘niet-onderhandelbare’ marktontwikkelingen.


Om snel te kunnen reageren op de eisen van klanten en om technologische kansen gericht te benutten is een wendbare organisatie een vereiste. In tegenstelling tot de gangbare gedachten rond wendbaarheid wordt deze omgeving niet gedomineerd door de werkprocessen, maar door de mensen. Om een organisatie echt wendbaar te laten zijn, moeten mensen niet alleen agile werken, maar ook agile worden.

Agile worden
Aan het begin van de samenwerking ervaren interdisciplinaire, zelf-organiserende teams vaak veel wrijving. Ze moeten het eens worden over nieuwe regels, hun technieken en routines veranderen, in nieuwe rollen terechtkomen en de verantwoordelijkheid herverdelen.  Medewerkers worden besluitvormers, managers worden “Servant Leaders”, in dienst van degenen die ooit hiërarchisch onder hen stonden.

Pawlik helpt managers en hun medewerkers om snel en effectief te groeien naar agile teamwork om zo optimale resultaten te behalen.

Bouwen aan efficiënte individuen en teams
Zelf georganiseerd werk vereist moed en vertrouwen binnen het team, dat gezamenlijk verantwoordelijk is zonder een enkele beslisser. In deze constellatie is puur technische kennis niet voldoende. Persoonlijke sterktes en methodische vaardigheden, die voorheen niet werden erkend voor hun impact, zijn nu ook gevraagd. We testen het potentieel en de motivatie van de mensen en ontwikkelen hun ontbrekende competenties. Op deze manier worden de best mogelijke individuele en teamprestaties bereikt binnen de nieuwe, wendbare manier van werken.

Talent aantrekken en behouden
Interdisciplinaire teams zijn niet zomaar “een beetje van alles”. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle relevante competenties binnen een team vertegenwoordigd zijn. Wij helpen u met gerichte ontwikkelingsmaatregelen om teams op te bouwen voor specifieke taken en doelen. Medewerkers kunnen zich onderscheiden als onmisbare specialisten en vinden een omgeving waarin hun bijdrage telt. Dit vergroot de mogelijkheden voor creativiteit, waardoor talent wordt gestimuleerd en behouden.

Agile leiderschap
Voor managers is het een nieuwe en meestal grote uitdaging om wendbaar te worden. De rol van de leider verandert van die van een beslisser met een uitgebreide verantwoordelijkheid naar die van een “dienaar”, die mensen alles biedt wat ze nodig hebben om succesvol te werken.

Pawlik helpt managers om dit nieuwe zelfbeeld te ontwikkelen en de leiderschapsvaardigheden op te bouwen waarmee ze hun teams succesvol maken.

Share
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter

Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam

+31 20 2800800
info@pawlik.nl