AANMELDEN VOOR HET CONGRES


Een Quantum MOED
6 februari 2018

EEN BIJZONDERE MIDDAG OVER MOED IN HET VOLKSHOTEL IN AMSTERDAM


Leiderschap vergt moed. Moed om de harde realiteit onder ogen te zien, ergens voor te staan, de confrontatie aan te gaan en lastige keuzes te maken. Om op kritieke momenten te doen wat nodig is, ook als dat gepaard gaat met angst of pijn. Moedige leiders maken het verschil in organisaties. Ze zijn gedreven en gaan met gezond verstand risico’s aan, maar durven zich ook kwetsbaar op te stellen als dat nodig is. Tijdens het Pawlik congres ‘EEN QUANTUM MOED’ gaan we met inspirerende sprekers op onderzoek uit. Luister naar bijdragen van bioloog Patrick van Veen, hoogleraar prof. dr. Ron Meyer, (ex-)professioneel schaatser en inspirator Ben van der Burg en klimaatonderzoeker en avonturier Bernice Noteboom. Op 6 februari 2018 in het Volkshotel in Amsterdam.

EEN QUANTUM MOED


13.00

Registratie en ontvangst – Vanaf 13.00 ontvangen we jullie met plezier in het Volkshotel in Amsterdam.

13.30

Opening – Henk-Jan van Hees en Roeland Weebers leiden de middag in en geven hun definitie van MOED.

13.45

Bernice Notenboom – Waarom en hoe je beslist om de zwaarste expeditie ter wereld te ondernemen.

14.45

Ron Meyer – Je leiderschapsstijl aanpassen aan de situatie.

 

15.30

Thee – Heb je de moed om op een ‘vreemde’ af te stappen en te netwerken?

 

16.00

Ben van der Burg – De snelheid van de digitale transformatie vergt steeds meer moed om de juiste keuzes te maken.

16.45

Patrick van Veen – Ons sociale oergedrag aan de basis van Moed.

 

17.30

Afsluiting en Borrel

ACHTERGROND VAN DE SPREKERS OP HET CONGRES


Patrick van Veen

Patrick van Veen

Patrick van Veen is gedragsbioloog, hij bestudeert het gedrag van mensen en apen. Regelmatig is hij te horen en te zien in de media om ons menselijke oergedrag uit te leggen. Daarnaast is hij lid van de Global Board van het Jane Goodall Institute.

Tijdens de sessie van Patrick van Veen staat ons sociaal oergedrag centraal. Moed is een van de kardinale deugden, maar waarom vinden we het tonen daarvan soms zo lastig? Patrick neemt ons mee om onze angst te verklaren door te kijken naar het gedrag van apen. Zij hebben geen last schaamte, van rationele benaderingen, cultuur of verhullende kleding. Zij bieden ons daarom een perfect kader waarbinnen we onze gedragingen aan een onderzoek kunnen onderwerpen.

Prof. Dr. Ron Meyer

Prof. Dr. Ron Meyer

Ron Meyer is hoogleraar Strategisch Leiderschap aan TIAS, waar hij onderzoek doet op het gebied van bedrijfsstrategie en leiderschap, en doceert in diverse masters en company specific programma’s.

Tijdens de sessie van Ron Meyer zoomt hij in op leiderschapsstijlen. Is er een stijl die je helpt om  op de momenten die er toe doen mensen mee te krijgen? Ron laat ons zien dat iedere situatie vraagt om een andere leiderschapsstijl, en elke stijl te leren is.

Ben van der Burg

Ben van der Burg

Ben van der Burg was in zijn jonge jaren professioneel schaatser. Hij werd ooit tweede op het wereldkampioenschap van 1990, achter Johann Olav Koss en voor kompaan Bart Veldkamp. Na zijn sportcarrière en de nodige studies (Nederlands in Amsterdam en een MBA in Rotterdam), begon hij een specialist te worden in de digitale wereld.

Ben is een originele denker die ons tijdens zijn sessie vol enthousiasme meeneemt naar het randje van de menselijke mogelijkheden op digitaal gebied. Door de steeds snellere veranderingen en de enorme impact hiervan op de manier waarop we werken moeten we steeds vaker een beslissing nemen waarvan de uitkomst ongewis is. En daar is moed voor nodig. Ben geeft een aantal handvatten om hier mee om te gaan.

Bernice Notenboom

Bernice Notenboom

Bernice Notenboom is een Poolreiziger, klimaatjournalist en filmmaker. In 2016 stond zij op de derde plek van de duurzame 100

Bernice Nootenboom neemt ons mee op haar extreme expedities waarmee ze het veranderende klimaat een gezicht wil geven.

The Arctic March is de zwaarste expeditie ter wereld. Een op de drie mislukt, het is tien keer heftiger dan de Everest. Met haar verhaal heeft Bernice veel indruk gemaakt bij verschillende televisieprogramma’s. Tijdens het Pawlik congres vertelt Bernice pakkend over moed tonen, veerkrachtig zijn en hoe je er mee om moet gaan als doelen niet worden gehaald. Wat gebeurt er als het mis gaat? Hoe blijf je samenwerken en doorzetten? Hoe ga je om met kwetsbaarheid en incasseer je mislukkingen?

SCHRIJF JE NU IN


Meld je aan voor 31 december en maak gebruik van de early bird korting: € 99,- in plaats van € 129,-

Share
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter

Joan Muyskenweg 22
1096 CJ Amsterdam

+31 20 2800800
info@pawlik.nl